Elegantná verzia rafinovanej dekantačnej karafy Wine Breather, s uzáverom v zlatom odtieni.
Niektoré vína je vhodné dekantovať - preliať z fľaše do karafy, aby sa prevzdušnilo. Vďaka tomuto procesu, pri ktorom sa z tekutiny odparí kyslosť a horkosť, sa môže chuť a aróma plne rozvinúť. Za normálnych okolností je k dosiahnutiu tohoto stavu potreba aspoň jedna hodina. Táto dekantačná karafa, ktorej design navrhol Peter Ørsig zo štúdia Norm Architects, však k prevzdušneniu vína potrebuje iba dve minúty.
Už samotný proces prevzdušňovania je netradičnou podívanou, ktorú stojí za to vidieť. Karafu pripevníte za zúženie k fľaši vína a opatrně otočíte hore nohama. Tekutina tak bude elegantne stekať po stenách dekantačnej karafy. Potom je víno možné servírovať rovno z karafy. Pokiaľ si však chcete vychutnať víno z jeho originálnej fľaše, je možné proces opakovať druhý krát a nechať víno pretiecť naspäť. V priebehu dekantovania sa chuť vína vyvíja rovnako, ako keby strávilo vo fľaši mnoho mesiacov.
Ideálny darček pre milovníkov vína.