Oblure: impozantné švédske svietidlá na DesignVille

Oblure: impozantné švédske svietidlá na DesignVille

06.08.
2024

Dominika Švandová

Vychádza z pevných základov škandinávskeho dizajnu, pri minimalizme a funkčnosti ale nekončí. Švédska značka Oblure sa totiž každý kúsok snaží posunúť až na pomedzí dizajnu a umenia. Ako sa jej darí tento zámer naplniť, sa môžete presvedčiť priamo v našej ponuke, do ktorej sme zaradili niekoľko kolekcií jej výnimočných svietidiel.

Už keď Markus Johansson v roku 2011 dokončoval svietidlo Cirrata ako svoj absolventský projekt, hnala ho túžba tvoriť kreatívne, s odvahou a svet designu obohatiť o svietidlá, ktoré na seba vedia strhnúť pozornosť. Nemalé ambície dali o šesť rokov neskôr vzniknúť značke, ktorá túto filozofiu prezentuje už samotným názvom Oblure, obsahujúcim slová object a allure, teda objekt a očarenie.

Očarenie je často na začiatku samotného procesu tvorby. Napríklad dizajnérov Johana Lindsténa a Markusa Johanssona nadchla architektúra av nej sa opakujúci motív oblúkov. Vznikla tak kolekcia Arch interpretujúca tento architektonický prvok vo výraznom dizajne závesných svietidiel niekoľkých veľkostí a farebných prevedení. Značka navyše ponúka aj výrobu na zákazku vo farbe presne podľa vašich požiadaviek. Či už teda hľadáte svietidlo nad váš jedálenský stôl, alebo vhodné riešenie na osvetlenie reštaurácie, auly či hotela, vytúžený odtieň je vám na dosah.

Oblure Johan&Markus

Oblure Arch


Ani pri ďalšej vyhľadávanej kolekcii nemusíme po pôvodnej inšpirácii pátrať dlho. Stair sú malé stolné lampy, ktoré sa pohrávajú s konceptom schodov aj našou percepciou. V hornej časti umiestnený okrúhly svetelný zdroj pôsobí akoby v pohybe, súčasne sa postará o jemné, tlmené osvetlenie. Lampy sú tiež vybavené dvoma USB-C portami a zásuvkou, pri svietení tak ich funkcia nekončí.

Oblure Stair

Oblure Stair

 

Multifunkčnosť lámp Stair je jedným z dôsledkov inovatívneho prístupu k dizajnu, ktorý švédska značka zastáva. Ďalší nájdeme v kolekcii Trapeze, v ktorej dizajnérka Jette Scheib vychádza z myšlienky pohyblivých tienidiel. Tá môžete otáčať okolo dvoch osí, aby ste docielili zakaždým iný vzhľad a súčasne regulovali smer a intenzitu osvetlenia.

Oblure Trapeze

 

S pohybom a rôznosťou osvetlenia sa pohráva aj kolekcia Mondo. Základ lampy v podobe svetelného zdroja krytého opálovým sklom zostáva stabilný, zatiaľ čo kovové tienidlo je rozdelené do niekoľkých vizuálne rôznorodých, pohyblivých častí. Či zvolíte lampu závesnú, alebo tú stojaciu, aj tu môžete týmto spôsobom upravovať jej podobu.

Oblure Mondo

 

Nakoniec predstavíme kolekciu Blockchain. Unikátne závesné svietidlá sú tvorené spojenými hliníkovými kockami, z ktorých každá druhá obsahuje LED panel. Vďaka nenápadnému uchyteniu sa vznáša priestorom, pritom ich nemožno prehliadnuť. Zatiaľ čo najmenšia zo závesných lámp je 120 cm dlhá, tá najdlhšia dosahuje viac ako troch metrov. Skvele sa tak hodí najmä do barov či reštaurácií.

Oblure Blockchain

Oblure Blockchain

Túžba prekvapiť, zaujať a očariť sa bezpochyby prepísala do DNA tejto švédskej značky. Čakať od nej ale môžete aj vysokú kvalitu každého kúsku, ktorý vydrží desiatky rokov. Preto neváhajte a prezrite si celú ponuku Oblure.

Jste z Česka? Přejděte na Oblure: impozantní švédská svítidla
Shopping from the EU? Switch to Oblure: spectacular Swedish lighting

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť